#GivingTuesday

Què és #GivingTuesday?

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el 3 de desembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc. Unir-se és molt senzill: només calen ganes de fer un món millor, donar un cop d’ull a les causes de #GivingTuesday i decidir què faràs o a qui donaràs. 

#GivingTuesday és el dia 3 de desembre, un dia mundial dedicat a donar i col·laborar amb causes socials.

Utilitzant el hashtag #GivingTuesday com a instrument per difondre aquesta idea a les xarxes socials, es busca mobilitzar a tots els ciutadans, famílies, organitzacions i empreses perquè contribueixin en aquest dia mundial de la donació, amb l’objectiu final d’expandir la solidaritat els 365 dies de l’any.

Així de fàcil és publicar el teu projecte per a la 5ª edició de #GivingTuesday

Com sabràs, ja s’ha habilitat l’apartat de “Projectes” de la web per recollir la teva iniciativa solidària. Recorda que com més aviat la publiquis, abans podràs començar a comunicar-la i aconseguir donacions!

Com puc col·laborar?

  • Col·labora amb els projectes socials: sigui com a persona, organització o empresa, consulta el llistat projectes actuals en els quals pots participar.
  • Crea o afegeix el teu projecte: pots engegar la teva pròpia acció solidària amb la teva família, amics, companys de treball o de classe. Registra’t a givingtuesday.cat i crea el teu projecte. Inspira’t amb els kits d’idees per organitzacions, empreses, escoles i universitats o ciutats.
  • Participa en alguna acció o esdeveniment solidari en motiu #GivingTuesday: moltes organitzacions o empreses organitzen esdeveniments o activitats per recaptar fons. Dona un cop d’ull a l’apartat d’Accions i participa!
  • Envia’ns la teva història! A l’apartat de Blog de la nostra web, publiquem històries de persones voluntàries, històries de causes, iniciatives que comencen en petites idees, però que acaben canviant el món. Tots podem fer alguna cosa per ajudar als altres, i si tu ja ho has fet, ens encantaria conèixer-te! Envia’ns un correu a info@givingtuesday.es.
  • Investiga l’apartat de Recursos i agafa el que necessitis! Pots personalitzar la teva campanya o acció amb la imatge i logos, descarregar-te la presentació estàndard per explicar-ho al teu equip o clients, organitzar-te amb nostre planning mes a mes, presentar als teus influencers una fitxa al complet de què poden fer per ajudar-te… descobreix-ho!
  • Ajuda a difondre la iniciativa a través de les xarxes socials: segueix-los a Twitter, Facebook i Instagram i comparteix la teva iniciativa a les xarxes socials utilitzant el hashtag #GivingTuesday per donar visibilitat al projecte i animar al fet que altres persones, empreses i organitzacions que col·laborin.