Ateneus Cooperatius

Avui, 15 de febfrer de 2017, s’ha presentat l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental al Vapor Llonch-Promoció Econòmica de Sabadell.

Fotografía de família

L’Ateneu cooperatiu del Vallès Occidental, és un projecte impulsat per l’agrupació d’entitats sorgida de la unió de forces de les Xarxes locals d’Economia Solidària (XES) de la comarca, amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Sabadell. Vol donar cobertura a tots els municipis de l’àrea del Vallès Occidental, distribuïda en tres subàrees que es corresponen amb les Xarxes locals d’Economia Solidària de Sabadell, Sant Cugat i Terrassa.

La representació i el pes executiu de les actuacions a cada subàrea recau en tres entitats membre de la XES, de reconeguda experiència en l’economia social i solidària, com són l’Associació Can Capablanca de Sabadell, la cooperativa L’Eina de Terrassa i la cooperativa Doble Via, de Sant Cugat. L’Ajuntament de Sabadell, com a representant de l’agrupació, n’exerceix la coordinació, i ofereix suport tècnic en la programació i execució de les actuacions.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental col·labora en la diagnosi i difusió, suport a la creació d’un catàleg de bones pràctiques i d’una borsa de treball en empreses de l’economia cooperativa.