Projecte: ACOLLIDA LINGÜÍSTICA PER A DONES.

Avui, a la seu del Consell Comarcal ens hem reunit amb la Núria Laudo, que va presentar el seu projecte a la tercera edició del CONCURS D’IDEES INNOVADORES.

La Núria ens ha explicat com ha anat evolucionant i consolidant la seva proposta d’innovació social: ACOLLIDA LINGÜÍSTICA PER A DONES. Aquest projecte actualment s’està portant a terme a dos municipis, El Papiol i Castellbisbal, i té com a objectiu general ser la porta d’entrada de dones nouvingudes fent ús del català com a eina i plataforma per a la inclusió social.

La principal innovació d’aquest repte és que va dirigit únicament a dones i els seus fills/filles que no estan en edat escolar, és a dir, les dones poden acudir a les aules d’acollida lingüística acompanyades dels seus fills/filles menors de 3 anys.

Durant dues hores un cop a la setmana, dones i nens/nenes de diferents llocs d’origen, realitzen activitats, tallers, sortides,… sempre amb el fil conductor de l’ús de la llengua catalana com a llengua vehicular i posant en valor les diferents cultures, costums i tradicions de les participants.

Aquest projecte es proposa treballar diferents aspectes com ara:

  • L’acollida social.
  • La interculturalitat.
  • El coneixement de l’entorn més pròxim.
  • La preparació bàsica per a la inserció en el món laboral (fer currículums, alfabetització digital,…).
  • La detecció i posterior derivació de problemàtiques socials i personals.