MVALE Moda, ecoBodum, RelleuPAGÈS i Oh May Help guanyadors del concurs d’idees

Després de la deliberació del passat divendres, us comuniquem que els membres del jurat han decidit que els projectes MVALE Moda, ecoBodum, RelleuPAGÈS i Oh May Help siguin els gunyadors del segons concurs Idees innovadores per a reptes socials.

Aprofitem aquestes línies per agrarir la participació als altres 6 finalistes a la jornada celebrada el passat divendres i que són: Apparka! HumyTrap, Cooperativa Cervesera La Puça, Art and Seams, Mútua de tots – Mutualitat Odontològica Universal i TCAPP (Aplicació per a Trastorns Mentals).

I és que la Biblioteca Central del Cerdanyola del Vallès va acollir la segona jornada d’innovació social amb el títol “La innovació social com a eina per el canvi”. Aquesta segona jornada, promoguda pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, tenia com a finalitat consolidar un espai que permeti als participants conèixer, compartir i impulsar iniciatives, experiències i projectes que, des de nous abordatges, donin resposta als principals reptes socials actuals.

La sessió la va obrir l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, i el vicepresident del Consell Comarcal, Joan Carles Paredes. L’alcalde va assegurar que “la innovació entenem que ha d’anar més enllà de l’economia i l’emprenedoria i ha d’entrar en l’àmbit social. Pensem que hem d’impulsar unes noves formes de fer economia, que situï en els seus objectius la responsabilitat i l’equitat”. Per la seva banda, el vicepresident del Consell i president de la Comissió informativa de Promoció Econòmica, Joan Carles Paredes, va incidir en “el valor de l’emprenedoria com una actitud davant dels canvis, una voluntat d’avançar”. També ha destacat la voluntat de la jornada d’avui “per compartir idees i fer millor el dia a dia de la societat”. Finalment, Daniel Galius, Director de Banca institucional de “La Caixa”, que enguany dona suport al Concurs d’Idees innovadores, va assegurar també que “l’emprenedoria és la base pel desenvolupament econòmic i social d’un país”.

Durant aquesta jornada es van presentar projectes d’innovació social que varen guanyar la primera edició del concurs d’idees innovadores de 2014, es van fer les presentacions dels projectes finalistes i dos tallers específics de treball vinculats a l’ESS i les finances socials.