Participa

Com pots participar?

  1. Adherint-te a la iniciativa Xarxa d’innovació social del Vallès.

Tothom es pot adherit a la iniciativa d’innovació social del projecte, només cal omplir el següent formulari; això us permetrà assistir i tenir informació sobre jornades i reunions, sessions de formació, convocatòries i compartir coneixement i experiències amb d’altres actors de la iniciativa d’innovació social.

  1. Creant i participant a grups locals d’innovació social.

Tots els actors del projecte d’innovació social poden participar i promoure en el seu municipi la creació de grups locals o antenes d’innovació, junt amb d’altres actors que s’hagin adherit al projecte.

Aquests grups es gestionaran de manera autònoma i podran promoure activitats com ara sessions de coworking, de creativitat, treball en equip, presentacions d’informes sobre innovació social, així com l’accés a d’altres recursos del seu entorn.

  1. Presentant projectes d’innovació social.

L’objectiu final del projecte és fer emergir i donar suport a aquells projectes d’innovació social que generin activitat social i econòmica. Si ets ciutadà, emprenedor, fundació, empresa, universitat o administració local pots participar presentant un projecte d’innovació a la xarxa.

Per començar la primera identificació de projectes es farà una recerca en base a dos reptes socials específics. En el cas de ser seleccionat rebràs suport en la definició, pla de negoci i llançament al mercat del projecte.

Sovint els projectes d’innovació social no són individuals d’un sol emprenedor o entitat, es bo ajuntar esforços, capacitats i coneixement.

  1. Donant suport a la creació, difusió i identificació de projectes.

Tothom pot ajudar a difondre i identificar projectes que es puguin presentar a la convocatòria: hem d’arribar a tothom i tothom hi té molt a dir.

  1. Donant suport en el finançament o llançament del projecte.

Fundacions, empreses, universitats i administracions locals, tenen l’oportunitat de co-finançar els projectes seleccionats o ajudar-los a consolidar en el mercat, aportant coneixement i capacitats.

  1. Contribuint a la generació de coneixement i experiència sobre innovació social.

La innovació social està en una fase de consolidació i creixement: tant important com el fer, en l’àmbit de la innovació social, és important l’aprendre de les experiències, compartir informació i generar coneixement.

Com a tota innovació, la innovació social té un fort component de prova/error, que tot i que es pot minimitzar, l’aprenentatge i compartir les experiències dels projectes fallits és clau per aprendre i continuar innovant.

Deixa un comentari