Jornada “Consum Responsable i Alimentació” a Ripollet

Des del Servei d’empresa del Patronat Municipal d’Ocupació – Ajuntament de Ripollet estan treballant per l’impuls de l’economia social i solidària (ESS) al municipi en un projecte col·laboratiu amb els ajuntaments de Barberà, Cerdanyola i Montcada i Reixac, anomenat “SSEguim Treballant” amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Una de les línies de treball consisteix en difondre i sensibilitzar a la població envers els valors que inspiren l’economia social i solidària (ESS). En aquest context s’han programat 4 Jornades sobre consum responsable, una cadascun dels municipis.

A Ripollet realitzarem la “Jornada de Consum Responsable i Alimentació” i l’acte central tindrà lloc el dia 28 de maig de 2018 a la sala d’actes del Centre Cultural a Rambla Sant Jordi 2-4 de Ripollet en horari de 18:00 a 20:00 h.

La Jornada constarà d’una Taula d’experts que parlaran des de diferents vessants del Consum Responsable a l’alimentació i a continuació es realitzarà un debat obert als assistents.

La llista de ponents és la següent:

  • Ariadna Pomar. Associació Arran de terra. “Agroecologia i sobirania alimentària”
  • Ângels Blánquez. Jardinet sccl. “L’experiència de l’horta social a Ripollet i el consum de proximitat”
  • Marta Pons. Associació Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA). “ Malbaratament alimentari i xarxes per l’aprofitament dels aliments
  • Alba Cánovas. Associació Els Espigoladors. “Espigoladors, una experiència pionera en la recuperació de productes de pagès: Es im-perfect”
  • Daniel Borrell. Fundació Banc dels Aliments. “Accions per l’aprofitament dels aliments a les nostres llars”

La Jornada s’acompanyarà d’una exposició amb el títol de: “Malbaratament d’aliments ? Amb el menjar no s’hi juga !”, amb préstec de la xarxa de consum solidari, que estarà instal·lada al mercat municipal des del dia 22 al 28 de maig

Per últim, es vol aprofitar el recurs de l’Aula de Cuina del Mercat Municipal per elaborar una Mostra de plats de consum responsable,  preparades amb productes de proximitat. Aquesta activitat es realitzarà el dissabte 26 de maig de 10:00 a 13:00 hores al mercat municipal, a càrrec de: Kescou i el projecte de càtering social de l’Associació d’aturats de Ripollet i Cerdanyola.

Us convidem a participar !

Jornada de Consum Responsable i Alimentació a Ripollet