El 6 d’octubre es lliuraran els Premis Eines per a projectes d’innovació social en un acte a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès

El proper dimecres, 6 d’octubre a les 18:30 hores, es lliuraran els guardons de la primera edició dels Premis Eines, amb els que la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social distingirà activitats emmarcades dins dels disset objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. El lliurament es farà en el marc d’un acte que tindrà lloc a l’Auditori de Sant Cugat del Vallès. El Consell Comarcal és un dels ens impulsors d’aquests premis i el president comarcal serà un dels encarregats de lliurar un dels premis. En l’acte també es presentarà l’Anuari en Emprenedoria, Economia i Innovació Social. Per poder accedir a la sala cal reserva d’entrades.

La Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social (CREIS) de la UAB, ha convocat els Premis eines, que distingiran activitats de transformació social emmarcades dins dels disset Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. Hi haurà guardons als millors projectes de transformació social d’àmbit general, d’àmbit vallesà i d’àmbit local. Previ al lliurament dels premis es presentarà l’Anuari en Emprenedoria, Economia i Innovació Social, publicació que aportarà una anàlisi i valoració de l’impacte de polítiques públiques amb objectius socials.

Segons les bases dels premis, els projectes candidats havien de tenir l’objectiu social o l’objectiu del bé comú com a raó de ser de l’activitat comercial derivada, així com incorporar un alt nivell d’innovació social; els seus beneficis han se ser reinvertits principalment per assolir el seu objectiu social; i el mètode d’organització o el sistema de propietat han de reflectir la missió social de l’empresa i basar-se en la justícia social i en principis democràtics i participatius. Podien ser presentats per organitzacions socials i innovadores que combinin objectius socials amb un esperit emprenedor i que estiguin gestionades d’una manera oberta i responsable, amb la implicació de les persones treballadores i consumidores i d’altres grups d’interès relacionats amb les seves activitats.

La UAB ha creat la Càtedra en Emprenedoria i Innovació Social, adscrita al Centre d’Estudis i de Recerca en Emprenedoria i Innovació Social de la Universitat, conjuntament amb els ajuntaments de Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès i amb els consells comarcals del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. La càtedra té també el suport de la Diputació de Barcelona i s’inscriu en el projecte EINES -espai innova en emprenedoria social-, que fomenta l’emprenedoria i la innovació social i del qual en són partícips tant la UAB com el seu entorn social, administratiu i productiu.

Deixa un comentari